Saturday, March 31, 2012

Marimekko


Dricker mitt morgonkaffe i fantastiskt fina Marimekko-muggar som vi fick i inflyttningspresent av Nore och Linde. Tack!

Idag är det mycket att göra. Måla tånaglarna, städa, laga paj, köpa alkohol plus andra saker vi glömt, tvätta 11-14 och mycket mycket mer. Vid klockan ett (det är ju snart, hjälp) får vi Fredriks släkt på inflyttningskalas och vid klockan sju kommer våra vänner för en härlig kväll i lägenheten. Dock vet jag inte hur 30 pers kommer få plats här inne men det återstår att se...

Friday, March 30, 2012

Fyra





Hej, här är jag. Gånger fyra denna morgon. 

Nu är jag ledig i tre dagar. Vi ska städa och förbereda inför morgondagens inflyttningspartaj. JÄTTEROLIGT! Annars är alla räkningar betalda och vi blev visst fattiga. MEN vi har varandra och en fantastiskt fin lägenhet, så det är värt det.

Wednesday, March 28, 2012

Nitton


19 månader idag. Du och jag älskling. Big love!

Tuesday, March 27, 2012

Nyttigheter

Jag blir så arg varje morgon när jag ska gå upp alldeles för tidigt för att vara nyttig och gå ut och gå. För att kunna visa mig i bikini om någon månad utan att må dåligt. På detta plan är livet orättvist. I morse struntade jag i det, som jag brukar göra. Fan.

Varför kan inte jag bli ett träningsfreak som bara måste ut och får träning? Den känslan har jag aldrig känt och kommer nog aldrig att känna. Tyvärr.

Monday, March 26, 2012

Hemmalagad pizza



Igår: Fantastisk god hemmalagad bakispizza.

Det var längesen jag var hemma en hel dag och inte gjorde någonting. Igår var en sån dag. Helt underbart. Sov, vaknade, åt frukost, kollade på film, somnade, vaknade, drack cola, kollade på film, somnade, vaknade, gjorde pizza, åt pizza, kollade på film, somnade, vaknade, borstade tänderna, somnade. Även fast jag sov så mycket under gårdagen snoozade jag i en timme nu på morgonen för att komma upp och powerwalka. Jag vill vara hemma och sova idag igen.

Sunday, March 25, 2012

Våra inredningsdetaljer

 Fredriks gamla matmöbler tillsammans med getskinnet som vi köpte i Slovenien.
 Min samling av iittalaskålar. Perfekt till efterrätter.
 Basilika i köksfönstret.
 Blommor i glasflaskor.
 Min favoritplats i lägenheten.
 Matbordet som Fredriks pappa byggt och loppisfyndade stolar.
 Sängbordet målade jag vitt. Hattväskan är fantastisk, helt oanvänd med blommigt innefoder. Femina-tidningar från 59. Allt fyndat i Nybro.
Acne paper plus böcker.

För att kunna ha middagen i går kväll stressade vi som grisar för att få det mesta klart. Här ovan ser ni resultatet. VAD TYCKER NI?

Biff bourginon










Vår första middag = en väldigt lyckad kväll. Fredrik lagade en fantastisk Biff bourginon, vi drack mängder av rödvin, spelade kort och helt plötsligt var klockan fyra.

Saturday, March 24, 2012

Dagens fråga?

 Hur ska jag få plats med alla mina kläder och skor...
...på denna lilla yta?

(Vi skulle köpt en trea)

Friday, March 23, 2012

Första natten i lägenheten

 

Första natten i lägenheten igår. Kändes fantastiskt. Det blir ju inte sämre av att man haft en bild i huvudet angående inredningen och när allt väl kommer på plats så blir det tusen gånger bättre! Jag älskar min lägenhet! Jag älskar Fredrik! Jag älskar att detta är vårt!

Det är fortfarande hur mycket som helst att packa upp men vi har hela helgen på oss. Man får ju inte glömma bort att njuta av det fina vårvädret.

Wednesday, March 21, 2012

Lilla cafeét på söder



Eftersom vi nu bor i en annan del av söder så byter vi vårt förra stammishak Mellqvist till Lilla cafeét på söder. Vi blir redan kallade stammisar. Är det bra? Eller menas det med att man gjort av med för mycket pengar på kort tid?

Hårdvaxolja



Oj oj oj. Hårdvaxolja är inte att leka med. Fasen vilket jobb. Det blir ofantligt snyggt (tack och lov) men det tar flera timmar att måla ett rum. Fredrik först med stora penseln och jag efter med den lilla för finslipet. Fiskbensbräda efter fiskbensbräda för att få färgen att följa träets riktning. Nu är vi fan värda att flytta in imorgon. Men först ska vi upp tidigt på morgonen och lägga ett till lager av oljan, men på kvällen är det vi som flyttar in med vår nyinköpta säng och sängkläder. Zzzzzzz...

Toalett inspo


Vi har ju separat dusch/wc så i duschrummet skulle jag vilja ha det såhär (det är handfat i båda rummen). Toaletten är så liten så där finns det inte så mycket att göra. Väldigt fint och enkelt.

En till

Uppdatering: Jag nämnde ju här om dagen att jag hade två vänsbebisar och ett på väg. Men sanningen är ju faktiskt den att det är två på väg, inte bara den jag skrev om utan även lill-Sofia ska ha igen. Viktigt att det blir rätt här. Alltså ännu fler bebisar att gosa med (när tillfälle ges, för tyvärr har jag inga vänsbebisar i Stockholm, här väntar man tills man är för gammal).

Vaxdags

 

Som sagt, vi trillade ju tillbaka på ruta ett golvmässigt. NU är det slipat igen (Hurra!) och städat. Nästa steg är vaxning. Så nu ska jag och min kära åka till lägenheten och vaxa golven med vax extra vit. Vi gjorde ett test igår och detta blev resultatet, med en strykning, det kommer bli två. Det ser jättebra ut, inget gult (peppar peppar). Så nu håller vi alla tummar och tår för OM det går vägen idag så flyttar vi in imorgon. Jag vågar inte tro att det är sant.

Sunday, March 18, 2012

Nya skor


Nya skor. 68 kronor från HM. Det var jag väl ändå värd?

Bad day

På minuskontot:


Idag har jag haft en riktig skitdag. Tanken var att vi skulle lacka två lager under dagen så att inflyttningen kunde ske imorgon, MEN, då funkar inte betsen och lacken med varandra på fiskbensparketten och vardagsrummet och sovrummet blir gult. GULT!!!!! Helvetes jävla skit! Jag är så trött, arg och ledsen. Fredrik mer än så då han kämpat med detta i veckors tid. Så imorgon blir det nog till att börja slipa ner golvet igen (fan) och börja om på nytt. Med nya metoder. Vilka metoder? Köket blev i alla fall perfekt (där vi har furu, tack och lov). Må gud vara med oss imorgon!


På pluskontot:


En utav mina närmaste vänner är gravid, halleluja! Fy fasen vad skoj. Jag har två väns-bebisar (?) innan och detta blir den tredje. Jag älskar allt som börjar hända nu. Jag vill ha fler väns-bebisar och kanske bröllop? Någon? Snälla, jag vill gå på bröllop. När hon berättade igår blir man ju bara så lycklig. Tårar i ögonen och rysningar i hela kroppen. Fin fint fint.

Wednesday, March 14, 2012

Matsalsbordet




Åh, det är nästan klart. Vårt bord. Vårt fina fina bord. Fredriks pappa är väldigt duktig. Det är helt perfekt. Detta kommer stå i vardagsrummet så att vi kan bjuda över våra vänner på middagar, och alltså inte bara bli bjudna. I köket kommer vi ha ett runt träbord som är Fredriks gamla.

Nu ska vi bara bestämma höjd, sen köpa och bygga ihop en stålram. Eller vi och vi...

Vår



Det är vår. Äntligen!

(Ursäkta kapsylen på nedersta bilden)

Färdigslipat



Nu är det helt färdigslipat. Vi hade lite hörn kvar i morse. Garderoben, vardagsrummet och sovrummet är också städat. Köket är på god väg. Där är det så skitigt och äckligt att man vill spy. Därför tog det längre tid än vi tänkt oss.

Tuesday, March 13, 2012

Slipat golv




Våra golv är slipade, jihu! Visst blev det fint? Så imorgon har jag tagit ledigt för då ska jag ta i med hårdhandskarna och storstäda hela lägenheten. Överallt! Det ska bli skinande rent och inte ett enda dammkorn ska finnas kvar! FÖR, på torsdag är det dags att betsa golven vita, gånger två. Det kommer blir så fint. När det är klart är det dags för lackning sen får vi flytta in. Nu börjar det närma sig!!!

WC

Före:
Efter:
Pju! Efter tre lager av färg står nu toaletten klar. Eller, det hade egentligen behövts ett laget till men vad fasen, någon måtta får det vara!


Man hade även kunnat måla vattenröret vitt, men vi kände att vi ville behålla guldfärgen som redan fanns. Fint när det bryter av lite. För mycket vitt blir helt enkelt tråkigt.

Monday, March 12, 2012