Thursday, May 31, 2012

Fotovägg


För ett tag sen gjorde jag ett tavelkollage på min sida av sängen. Min tanke med det är att den ska byggas ut såklart, men att jag ska ha gamla bilder på mina nära och kära där. På mormor & morfar, farmor & farfar, pappa och mamma när de var unga. Jag älskar gamla bilder och jag tycker det är en fin tanke. Då har jag alla samlade. Sen såklart av Linn och Teo också, när de var små. Sen om Fredrik vill utöka med sin familj så får han göra det....

Dessa två bilder hittade jag hemma hos mormor och morfar nu när jag var i Nybro, så fina dem är! Världens bästa mormor och morfar. Dessa ska jag använda till min vägg. De är inscannade i datorn (dock ej dessa som jag tog med kameran) så nu ska jag bara framkalla fina fotobilder av dem i rätt storlek!

Färska blommor


Mamma anländer till Stockholm idag 19.30, och då är det nya och färska blommor i lägenheten som gäller. Första gången hon ser lägenheten sen vi flyttade in, ska bli så kul att visa. Och hon ska såklart sova hemma hos mig och Fredrik alla dagar!

Wednesday, May 30, 2012

Grattis mamma


Idag är ingen vanlig dag, för idag är mammas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!

Grattis världens bästa mamma, 48 år!!!

Firat


I januari tog min kärlek magisterexamen som civilekonom. Nu, fyra månader senare har han äntligen fått jobb, som VD assistent. Jag är så stolt! Det firade vi såklart igår kväll med en kall 3,5:a och blåbärspaj. Mmmm..... Har man inget bubbel hemma så har man inte!

Tuesday, May 29, 2012

Lillebror


Min fantastiska lillebror! Saknar han så mycket redan. Alla tre nätter hemma sov vi tillsammans inne i lilla TV-rummet, på massa madrasser på golvet, supermysigt!

Han är det finaste jag vet!

Sunday, May 27, 2012

Söndag

Sista kvällen i Nybro. Imorgon åker jag och Sarah tillbaka till storstaden. Ska bli skönt, saknar nämligen min man något enormt.

Det kommer bli tomt utan Teo, dock kommer jag inte hinna sakna min mamma då hon anländer till Stockholm redan på torsdag för att spendera helgen med mig och Linn. Jippi!

27 maj







Jag och mamma gick bananas med kameran idag. Så blir det ibland...

Och grattis världens bästa mamma på mors dag. Du är bäst!

Saturday, May 26, 2012

Uppdatering

Jag blir så hemmakär när jag är hemma. Jag umgås helst med mamma och lillebror mest hela tiden. Idag har jag varit barnvakt, lagat pannkakor och dansat med Teo till Sean Banan. Nu är han på kalas och jag städar hemmet medan mamma och Jonas är i Mönsterås på Bluesfestival hos min moster med familj.

Igår: Mötte upp Sarah och Tussen på hotellet för att njuta av en lättöl då jag körde bil.
Plus: Härligt att träffa min Tuss!!!
Minus: När jag ska beställa en öl är det en full gubbe som säger "fan vad du var vacker då", sen kladdar han med sina äckliga händer över hela mitt ansikte.
Ikväll: Mys med mamma till Eurovision.
Imorgon: Bättre på brännan.

Plåtburkar


Dessa två plåtburkar hade mamma köpt till  mig och Fredrik på loppis. Verkligen superfina!

Nybro



Och så vips var man hemma hos familjen i Nybro.

Thursday, May 24, 2012

Fotbollstok

Idag när jag pratade med Teodor i telefonen:


Teodor: Har ni kanal plus?
Jag: Nej, vadå?
T: Nä, jag tänkte bara för i så fall skulle ni kunna få in på channels, sen gå in på sporten och kolla på allsvenskan.
J: Eh, okej!?


En stund senare...


T: Var du på Stureplan här om dagen?
J: Nä, det var jag inte, vadå?
T: Jo, för om du hade sett en sportbil där så så hade det kunnat vara Zlatan, för han var i Stockholm för några dagar sen. På stureplan.
J: Jaha, coolt. Jag lovar att ta en autograf till dig om jag skulle råka stöta på honom.
T: Ah, det måste du göra. Då skulle du kunna fråga honom om han har några dagar ledigt så skulle han kunna komma ner hit och hälsa på mig. För då skulle du säga att du har en lillebror som avgudar honom. Och sen skulle du få ta ett kort på honom också. Och sen skulle du också säga till honom att han skulle kunna ringa mig, för jag skulle vilja snacka lite med honom...


Haha, jag och min fantastiska lillebror delar tyvärr inte detta maniska sportintresse.

Grillat för fyra


Ikväll har vi hängt hemma hos Kasper, grillat och druckit massa vin. Dock inte i hans 26 kvm stora lägenhet utan på hans 40 kvm stora altan. Halleluhja, jag vet vart vi kommer hänga i sommar!

Stockholm


Idag åt jag och min älskling lunch vid vattnet utanför mitt jobb. 

Alla som läser min blogg vet hur mycket jag älskar Stockholm, det är så vackert, finns alltid något att göra och artiga/trevliga människor. Så om ni är hemmakära flytta aldrig hit, ni kommer bli fast! Själv har jag i sommar bott här i sju års tid. SICK! Det har varit en underbar tid. Bland annat hittade jag en utav mina bästa vänner här, min finaste Pern som betyder så mycket för mig, och såklart min kärlek Fredrik. En stad osm förgyller liv helt enkelt.

Monday, May 21, 2012

Kimchi


Ikväll har vi ätit hemlagad bibimbap med hemgjord kimchi. Supergott!

Kimchin är ett projekt som min karl har gjort i extas de senaste dagarna. Man blötlägger salladskål i saltvatten över natten. Sen blandar man salladskålen med chili, ingefära, vitlök, purjolök och lite socker och överför det sedan till en försluten glasburk. Låt stå i fyra dagar och tada! Starkt och gott, som tillbehör till i princip vad man vill.

Sandaldags

Äntligen sandaler.

Sunday, May 20, 2012

Fin dag

 Vi solade (jag) och badade (Fredrik) i poolen
 Njöt av sommarens första riktigt varma dag
 Åt underbar mat och drack vin för att fira Fredriks syster som fyllde 35
 Årets första klänningsdag var här
Till kvällen bjöd vi hem Linda och Nore på underbart god risotto

Shit vilken fantastiskt bra dag, livet är allt bra härligt.

Nya färgklickar



Jag tror jag förstår ifall ni inte uppskattar mina tråkiga blombilder, men jag kan ju inte låta bli...